‘Kayseri Gastronomi Günleri’ sucuk döner ile açılacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir ile Anadolu Mükemmeller Diyarı yanında yer alan Doğal Üretim Bahçesi’ni ziyaret etti.

AA’nın haberine nazaran, burada konuşan Büyükkılıç, 4-10 Ekim’de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ikincisi düzenlenecek Kayseri Gastronomi Günleri’nde, ziyaretçilerin lezzet dolu bir seyahate çıkacağını tabir etti.

Geleneksel tanımların, lezzetlerin ve mükemmel aktifliklerin bir ortaya geleceği gastronomi günlerine vatandaşları davet eden Büyükkılıç, iştirakçilerin kentin eşsiz tatlarını deneyimlerken, kültürel zenginlikleri de keşfetme fırsatı yakalayacağını kaydetti.

Tarım ve hayvancılık ile birçok alanda hizmetler gerçekleştirdiklerini aktaran Büyükkılıç, “Gastronomi günleri yaklaşıyor, şefler geliyor. Kayseri’mizin olmazsa olmazı sucuk, pastırma, mantı. Sucukla ilgili her etkinliğimizde vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Tıpkı vakitte gastronomi günlerinde 1 ton sucuk dönerle bir unsur imza atıyoruz. ‘Sucuğun da döneri olur’ diyoruz. Kayseri’yi tanımayan, bilmeyen, anlamayan ve yanlış mecralara sürüklemeye çalışanlar da buyursunlar gelsinler, sucuk döner ikram edelim.” ifadelerini kullandı.

(ANADOLU AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir